Artėjant naujam 2015 metams po truputį keičiasi vestuvių mados ir tendencijos. Vis dažniau jaunieji šventės vietai pasirenka senelių sodybos, ežero pakrantės ar jaukūs gamtos kampelius. Vietas puošia baltos palapinės ar skėčiai, gėlėmis dekoruoti staliukai ir vis didesis dėmesys skiriamas maistui ir jo pateikimui. MyDAY.lt kalbina “Food projects” specialistus, kurie dalina patarimus, ką pasirinkti jūsų vestuvių vaišių stalui, keliant šiuolaikinę puotą netradicinėse vietose.

Pastaruoju metu itin populiaru – atskiri apvalūs staliukai, dekoruoti įvairiaspalvėmis puokštelėmis. Ant stalų pateikiamos dailios vieno kąsnio užkandėlės, svečiai renkasi iš kelių šaltųjų bei karštųjų patiekalų. Desertų pateikimui skiriamas išskirtinis dėmesys. Labai populiarėja užsienio virtuvės – prancūzų, italų, japonų bei kitų šalių. Tradicinės „mišrainės“ tapo nebemadingos – švenčių organizatoriai vis dažniau pageidauja, kad patiekalai taptų dar vienu stalo puošybos elementu.
Food Projects atstovė Vita teigia, kad labai svarbu kiekvieno patiekalo pateikimas ir skonis, kad tik pamačius norėtųsi jį paragauti ir mėgautis kiekvienu kąsneliu. Vakarienės tipo šventės dabar pačios paklausiausios, nes taip galima tiksliau apskaičiuoti kiek patiekalų užsakyti, kad po šventės neliktų daug maisto ar priešingai – jo nepritrūktų šventės metu.
Dažnai iškyla klausimas ko ir kiek pasirinkti, kokius patiekalus parinkti svečiams, nuo ko priklauso kaina ir kodėl iškart sudėtinga atsiųsti standartinį pasiūlymą.

„Labai svarbu kur yra rengiama vestuvių šventė – lauke ar viduje, nuo to priklauso kokius patiekalus galime pasiūlyti, nes tai kas gali būti labai skanu ir tinkama vaišinti viduje, gali visiškai netikti patiekimui lauke, nes pagaminti patiekalai gali greitai džiūti, prarasti savo išvaizdą bei skonines savybes. Taip pat mes patiekalus ruošiame šventės vietoje, tad visada atkreipiame dėmesį ar šventės vietoje yra virtuvėlė ar patalpa gaminimui, ar reikia turėti savo įrangą, ar ji bus vietoje. Jei reikiamų priemonių nėra tuomet siūlome patiekalus paruoštus ant griliaus. Taip pat labai svarbu žinoti svečių kiekį. Tai yra patys pirmieji klausimai, kuriuos užduodame jauniesiems prieš ruošiant pasiūlymą.
Visada  pasiteiraujame kokie yra mėgstamiausi poros patiekalai, gal jauniesiems ypatingai patinka kokios nors šalies virtuvė, o galbūt vestuvės turi tematiką, pagal kurią jie norėtų paruošti ir maistą“ – savo patirtimi dalinasi  
„Food Projects“ atstovė Vita.

Kaip pasiskaičiuoti kiekius? Pasak p. Vitos 1 žmogui siūloma išsirinkti po 3-4 įvairius vieno kąsnio užkandžius, kurie jau bus paruošti svečiams sėdant prie stalo. Ant staliukų paruošiami valgiaraščius su šaltųjų ir karštųjų patiekalų pasirinkimu. Rekomenduojame pasirinkti dvi skirtingas pozicijas, pvz. paukštieną, žuvį, ėrieną, jūros gėrybės, jautieną ir t.t. kad svečiai turėtų laisvą pasirinkimą. Labai svarbu atkreipti dėmesį ar svečių tarpe nėra vegetarų ar veganų, jiems esant reikia nepamiršti pasirūpinti specialių patiekalų gaminimu.

Desertus ruošiame atskirai, galime pasiūlyti itin platų asortimentą, kad galutinis rezultatas būtų kuo įspūdingesnis ir įvairesnis – vaisiai taurelėse, panna cota, tiramisu, macaroons sausainiukai, caneles ir kiti skanumynai įvairiausių formų indeliuose, kad akį trauktų iš tolo, būtų, kaip dekoro elementas, o svarbiausia – būtų skanūs. Stengiamės, kad net žmogus, kuris teigia, kad nemėgsta saldumynų norėtų imti ir juos paragauti.
Desertams rekomenduojame pasirinkti po 1 – 2 vienetus žmogui, bet pateikti kuo daugiau skirtingų variantų, nes vienas svečias gali mėgautis tiramisu, o kitas pasirinks šviežių vaisių taurelę. Taip įtiksite daugelio svečių skoniams, o vaišių stalas bus spalvingas ir gausus.

„Kalbant apie gėrimus, dažnas lietuvis pasirenka itin didelius alkoholio kiekius vestuvių šventei, mes siūlome pasirinkti nedaug, tačiau specialiai prie šventinės vakarienės priderintus vynus ar įvairius gėrimus, kurių būtų 3-4 taurės žmogui viso vakaro metu“ – teigė p. Vita.

 
„Food Projects“ – išskirtinėms jūsų vestuvėms paruoš populiariausių pasaulio virtuvių patiekalus, pasirūpins subtiliu jų pateikimu ir garantuos nepamirštamą skonio kelionę kuri išliks ilgam Jūsų svečių mintyse.
Registruokitės naujienlaiškiui www.foodprojects.lt ir Jums padovanosime itališkų užkandžių rinkinį kompanijai. Teiraukitės el. p. info@foodprojects.lt

Linkime jums skanių ir stilingų vestuvių!

MyDAY.lt ir “Food projects” kolektyvai.
 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *